kahvimuki1200

Olennainen osa kahvilaa ja hyvää työelämää on tietenkin laadukas kahvi. Meillä oli ilo saada pop up –kahvilaamme kumppaniksi Nespresso Business Solutions, jonka kahveilla olemme pikaisen koulutuksen jälkeen ilahduttaneet kahvinjanoisia. Nespresson ansiosta kahvi on tässä 1,5 viikon kahvilassa maksutonta.

Perjantaina 20.3. pop up caféssa puhuttiin toimitiloista ja samalla myös kahvin merkityksestä kohtaamisten mahdollistajana. Nespresson mukaan tämän hetken trendi on useiden eri puolille toimistoa ripoteltujen kahvikoneiden sijaan rakentaa yksi Coffee Lounge -alue, joka johtaa eri osastoilla ja kerroksissa työskentelevät kohtaamaan. Loungesta tehdään mahdollisimman viihtyisiä ja virikkeellisiä ja kahvilatilassa voi myös työskennellä. Loungen visuaalisessa ilmeessä voivat näkyä eri tavoin esimerkiksi organisaation arvot, historia ja visio, jolloin tila ilmentää organisaation kulttuuria myös visuaalisesti.

Muun muassa Suomen parhaiden työpaikkojen suurten organisaatioiden listan ensimmäiseltä sijalta löytyvä Alko on pääkonttorillaan hyödyntänyt coffee loungea, samoin kuin Euroopan parhaiden työpaikkojen joukosta löytyvä Fondia. Fondia café toimii samalla myös yrityksen vastaanottona. Fondian asiakkaat ovat tervetulleita caféen työskentelemään vaikkapa palaverien välissä. Kahvila voi toimia lisäksi viestinnän kanavana. Esimerkiksi Suomen parhaiden työpaikkojen joukosta löytyvä osallistamisen mestari Pipelife on tuonut kahvihuoneisiin iPadit, joihin on asennettu valmiiksi palautekysely johon työntekijöiden toivotaan vastaavaan kuukausittain.

FondiaCafe

Fondia café

 

Bain&Co:n tekemän tutkimuksen perusteella kahdeksan kymmenestä työntekijästä pitää päivittäistä kahvitaukoa erittäin tärkeänä. Kahvi on siis erinomainen keino lisätä kohtaamisia, jotka rakentavat yhteisöllisyyttä, heikentävät epätoivottuja alakulttuureita ja mahdollistavat ajatusten vaihtoa ja uusien ideoiden syntymistä. Kun tunnemme kollegamme paremmin, sujuu myös yhteistyö paremmin.

Hyvän työelämän pop up café ravitsee myös tiedonjanoisia 27.3. asti osoitteessa Unioninkatu 25. Tervetuloa kahville!

 

Leave a comment