Innostus-artikkelikuva

Tänään Hyvän työelämän pop up caféssa saatiin nauttia parhaiden työpaikkojen tarinoista. Aamun aluksi ZEFin myyntijohtaja Julius Tuomikoski kertoi oman ja yrityksensä historian kautta arvomaailman merkityksestä yksilölle ja organisaatiolle. Jos sinulle tarjoutuu mahdollisuus päästä kuulemaan ZEFin tarinaa, suosittelemme lämpimästi! Kokosimme alle muutaman oivalluksen esityksestä, mutta tämä tarina pitää ehdottomasti kuulla omin korvin.

  • Arvoja etsittäessä kannattaa kuunnella sydäntä. ZEFin lopputulos: intohimo, rakkaus ja rohkeus.
  • Muista arvomaailma rekrytoitaessa. Tarvittava osaaminen on helppo rakentaa, kun kivijalka on kunnossa.
  • Arvomaailma korostuu vaikeissa tilanteissa, kuten irtisanomisissa. Kun arvopohja on kunnossa, oikea tapa toimia löytyy kyllä.
  • Paras tapa rakentaa toivotunlaista kulttuuria on näyttää esimerkkiä.
  • Päämäärätietoisuus ja pitkäjänteinen työ palkitaan. Hyvä työpaikka ei tapahdu, se tehdään!

Päivän päätteeksi Pipelifen Mia Siltala kertoi siitä, miten Pipelife Finland on noussut kemian alan karmeimmasta työpaikasta konserninsa huipuksi ja Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon osallistamalla kaikki työntekijät kehittämistyöhön. Kuulemastamme olisi paljon jaettavaa (tsekkaa vaikka meidän twitter @gptwsuomi, #gptwpopup) mutta haastoimme itsemme valitsemaan tähän vain viisi oivallusta.

  • Esimiestyö on palveluammatti. Pipelifellä anteeksi ja kiitos ovat johtajan tärkeimmät sanat.
  • Palaute on kehittymisen polttoainetta. Palautteen antamiseen kannattaa tarjota monia tapoja ja kanavia. Kun palaute johtaa johonkin, sitä jaksetaan kyllä antaa.
  • Pipelifella kollegan palautteeseen vastataan vain ”kiitos”. Analysoinnille jää näin aikaa.
  • Kun päätöksenteko maksimoidaan sinne missä työ tehdään, valittaminen vähenee ja yhteishenki paranee.
  • Kun työntekijöiden oivalluksia toteutetaan pitkäjänteisesti, pikkuhiljaa he ymmärtävät voivansa todella vaikuttaa työympäristöönsä. Seurauksena on sitoutumista, parempaa motivaatiota ja parempaa työn laatua. Pipelifella pääperiaate on, että kaikki oivallukset toteutetaan!

Tässä vielä Pipelifen osallistamisen periaatteet vielä kiteytettynä videolle:

Oivalluksen voima, osa 1: Pipelife Finland: Teleskooppikärry ja 8709 muuta oivallusta from Työturvallisuuskeskus on Vimeo.

Great Place to Work:in hyvän työelämän pop up café jatkuu 27.3. asti osoitteessa Unioninkatu 25. Luvassa lisää näkökulmia hyvään johtamiseen. Katso luentojen ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan tai tule sparrailemaan asiantuntijoidemme kanssa muina aikoina, olemme paikalla sinua varten!